“NIEMAND WORDT ZOMAAR COACH. dAT DOE JE VANUIT JE HART, VANUIT BEZIELING!”

ER ZIJN AL ZOVEEL COACHES

Ik begeleid coaches en therapeuten in hun groei als ondernemer. Regelmatig hoor ik: “er zijn al zoveel coaches!”. Tijd dus, om daar even bij stil te staan!

WAAROM ZIJN ER ZOVEEL COACHES?

Er zijn inderdaad behoorlijk wat coaches. Een super mooie ontwikkeling als je het mij vraagt. En een hele logisch ook in deze tijd.

Niemand wordt immers zomaar coach. Dat doe je vanuit je hart, vanuit bezieling. Vanuit een innerlijke drive om mensen echt te helpen. En daarmee van betekenis te zijn. Het is werk dat er echt toe doet. Werk waarmee je bijdraagt aan het geluk, of de gezondheid van anderen. 

HET PAD VAN VEEL COACHES

Vaak is die bezieling ontstaan vanuit een eigen ervaring. Je koppelt jouw wens om anderen te helpen aan iets waar jij tegenaan bent gelopen, iets waar je doorheen bent gekomen en veel van geleerd hebt.

 

 

Vaak is dat geen gemakkelijk pad geweest. Waardoor de missie ontstaat, om dit pad voor anderen gemakkelijker, sneller of misschien minder eenzaam te maken. Op die manier doe je werk wat echt van betekenis is. En dat is wat we als mens het allerliefste willen: van betekenis zijn! 

 

KAN EEN COACH OOK EEN GOEDE ONDERNEMER ZIJN?

 

Jazeker! Juist deze bezieling maakt je als ondernemers krachtig. Je weet waar je over praat èn hebt een enorme intrinsieke drive om jouw werk goed te doen! Dat voelen andere mensen: het ráákt ze!

Wel hebben coaches vaak een aantal valkuilen in hun rol als ondernemer. Zo geven ze graag, maar gaat ontvangen ze soms lastiger af. Ook zie ik regelmatig dat coaches en therapeuten bang zijn, om zichzelf teveel op de voorgrond te zetten. Wat hen vervolgens in de weg zit als ze zichzelf en hun bedrijf zichtbaar willen maken. En ik kom ik heel wat belemmerende overtuigingen tegen over geld verdienen. Zomaar wat voorbeelden uit de praktijk 😉.

 

Pas als je jouw ondernemersblokkades doorbreekt, kun je echt ongeremd ondernemen!

BOEK NU JOUW GRATIS  STRATEGIESESSIE!