WAT ZEGT JE BEDRIJF OVER JOU? SPIEGEL 1: ZICHTBAAR ZIJN

Het ondernemerschap is één groot persoonlijk ontwikkelingsavontuur. Om echt ongeremd te ondernemen, is veel persoonlijke groei nodig. Ben jij net zo dol op persoonlijke ontwikkeling als ik? Laat je onderneming dan jouw spiegel zijn!  

MIJN ANGST OM TEVEEL TE ZIJN

“Zo is het wel weer genoeg geweest Jan! Op nog meer van jou, zitten mensen heus niet te wachten!” BAM… Op deze gedachte betrapte ik mezelf, toen ik mijn eerste stories op Instagram plaatste. 5 stories op een rij vond mijn innerlijks criticus meer dan genoeg! Ik schrok van mijn eigen gedachten. “Hoezo help ik de wereld als ik mezelf klein maak?”

Maar daarop volgde de vastberadenheid om met deze hardnekkige overtuiging af te rekenen.

SOCIAL MEDIA ALS SPIEGEL

Inmiddels maak ik mezelf behoorlijk ongeremd zichtbaar. Foto’s, teksten, video’s. Vooraf opgenomen, of live op facebook, Insta of (binnekort) op LinkedIn: kom maar op! De grootste shift maakte ik, toen ik social media “ontmaskerde” als mijn nieuwe favoriete persoonlijke ontwikkelingstool.

 Het spiegelt me in alles:

  • Door wie of wat laat ik me nog tegen houden?
  • Wat spreek ik nog niet uit, terwijl ik er wel in geloof?
  • Waar ben ik nog onzeker over?
  • Ben ik oprecht blij met wie ik ben (in woord, in beeld, op video)?

Herken je dat? Dat je jezelf op social media inhoudt? Of jezelf censureert?

“zo groot als de blokkade is de bevrijding daarachter”

WAT EEN BEVRIJDING

Maar zo groot als de blokkade, is de bevrijding die daar achter ligt. Sinds ik social media op deze manier bekijk, is het mijn grootste vriend geworden. Zodra ik merk dat ik me inhoud, vraag ik me nieuwsgierig af: Hmm…what’s going on?

En dan volgt een ongekende vastberadenheid, om de weerstand die ik opmerk volledig aan te gaan. Want hey…persoonlijke ontwikkeling, daar ben ik goed in! Dat doe ik overigens niet door de zoveelste eindeloze analyse, maar juist door gewoon te doen. Want als je anders gaat handelen, wordt dát je nieuwe werkelijkheid. Je innerlijke overtuigingen veranderen dan vanzelf mee!

Mijn advies: Neem elke dag een stukje meer ruimte in. Zet telkens net die stap, die een stukje buiten je comfortzone ligt. Houd je niet langer klein, maar bevrijd jezelf. In no time ben je kilometers gegroeid! 

Houd je niet langer klein, maar bevrijd jezelf.

In no time ben je kilometers gegroeid!

BOEK NU JOUW GRATIS  STRATEGIESESSIE!