WAT ZEGT JE BEDRIJF OVER JOU? SPIEGEL 2: DURVEN VERKOPEN

Het ondernemerschap is één groot persoonlijk ontwikkelingsavontuur. Om echt ongeremd te ondernemen, is veel persoonlijke groei nodig. Ben jij net zo dol op persoonlijke ontwikkeling als ik? Laat je onderneming dan jouw spiegel zijn! Na de eerste spiegel (zichtbaar zijn), vandaag de tweede: jezelf durven verkopen!  

IK HAD HET LEF NIET

Ik had mijn baan als fiscalist opgezegd en besloot een foodtruck te beginnen. Ik had een prachtige oldtimer gekocht. Ik schoolde mezelf om van fiscalist tot barista en kocht een dik vet espresso-apparaat. Terwijl mijn busje werd omgebouwd tot hippe foodtruck, sleutelde ik wat aan mijn website en schreef ik wat blogs. Maar keihard aquisitie plegen…ho maar!

WAT TOF DAT JE DAT DURFT

Intussen complimenteerde iedereen me over het lef om voor mezelf te beginnen. Op elk feestje zeiden mensen: “Wat tof dat je dat gewoon doet!” Ik kreeg het daar soms Spaans benauwd van. Want ik had geen idee hoe ik aan opdrachten moest komen. Of beter gezegd: ik had het lef niet om er mijn nek voor uit te steken.

Dat het ombouwen van mijn foodtruck 3x zo lang duurde als gepland, kwam me stiekem best goed uit. Dan kon ik voorlopig nog even verstoppertje spelen! Achteraf heb ik spijt als ik daaraan terug denk. Hoeveel meer had ik in dat jaar kunnen neerzetten, als ik mezelf en mijn business wat serieuzer had genomen?

“ACHTERAF HEB IK SPIJT ALS IK DAARAAN TERUG DENK”

SPIRITUELE SMOESJES

Veel van mijn klanten vinden verkopen net zo oncomfortabel als ik destijds. Logisch, want je moet er echt je nek voor uit steken. Wanneer je een aanbod doet, loop je ook de kans op afwijzing. En dat vindt niemand leuk!

Ook hoor ik veel belemmerende overtuigingen:

  • Ik ben gewoon niet zo’n gladde verkoper.
  • Ik wil niet pusherig overkomen.
  • Ik wil gewoon graag mensen helpen.

Het is een keuze om aan deze belemmerende overtuigingen vast te houden. Spirituele smoesjes noem ik ze dan gekscherend. Want heus niet elke ondernemer verkoopt zijn/haar diensten op een onpersoonlijke, pusherige, of niet interege manier. En dat weet jij ook best! Ik leer mijn klanten àltijd verkopen vanuit verbinding! Maar ook dat is in het begin spannend.

 

En dat is waar jouw persoonlijke ontwikkeling om de hoek komt kijken. Kun je deze overtuigingen shiften? Of blijf je je er achter verschuilen? Ben je bereid om dit spannende proces aan te gaan? Ga je (met vallen en opstaan) de skills leren, die je nodig hebt om er als ondernemer wat van te maken? Of ben je over een jaar ook tevreden, met het feit, dat je het in elk geval geprobeerd hebt?

Het is een keuze om aan deze belemmerende overtuigingen vast te houden. Spirituele smoesjes noem ik ze dan gekscherend. Want heus niet elke ondernemer verkoopt zijn/haar diensten op een

“JE SUCCES IS ZELDEN GROTER DAN JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING – JIM ROHN

onpersoonlijke, pusherige, of niet interege manier. En dat weet jij ook best! Ik leer mijn klanten àltijd verkopen vanuit verbinding! Maar ook dat is in het begin spannend.

Jim Rohn verwoord het heel mooi: Je succes is zelden groter dan je persoonlijke ontwikkeling. Succes is iets dat je aantrekt door de persoon die je wordt.

Met andere woorden: Ben jij bereid om de persoon te worden, die je moet zijn voor het succes dat je graag wilt? Of speel je voorlopig liever nog verstoppertje?

 

BOEK NU JOUW GRATIS  STRATEGIESESSIE!